viernes, 21 de agosto de 2009

Smanjivali penise magijom



U Kongu uhićeno 13 vračeva koji su čarobirali s muškim spolnim organom

Nakon što im je zbog prakticiranja magije prijetila opasnost od linča, policija u Kongu uhitila je trinaest vračeva koji se sumnjiče da su magijom pokušavali ukrasti ili smanjiti penise, piše Index.hr.

Pokušaj linča

Krađa penisa nije tolika rijetkost u zapadnoj Africi gdje je vjerovanje u tradicionalnu religiju i vračanje jako rašireno, a događaju se i ritualna ubojstva.

Priče o penisu su se prošli tjedan proširile milijunskim glavnim gradom Kinshasom.

Mediji su upozoravali stanovnike da se čuvaju putnika u taksiju koji nosi zlatna prstenja.

Policija je također zadržala četrnaest navodnih svjedoka koji tvrde da su im vračevi samo dodirom uklanjali ili pak smanjivali penise.

Neki su uvjereni da su se vračevi, obećavajući lijek, samo htjeli dočepati novca. ’Samo vas trebaju optužiti i ljudi navale na vas. Imali smo mnogo pokušaja linča i takozvani vračevi hodaju plavi zbog premlaćivanja’, kazao je lokalni šef policije za Reuters.

Sve je ostalo na mjestu

Policija je uhitila i vračeve i njihove žrtve kako se ne bi ponovilo krvoproliće iz Gane prije deset godina. Tada je, naime, bijesna rulja do smrti premlatila 12 kradljivaca penisa. ’No kada pokušavam objasniti žrtvama da je njihov penis još na mjestu, govore mi da se smanjio ili da su postali impotentni. Tada im kažem, kako znate ako ga niste probali’, kazao je šef policije. (METRO)

1 comentario: